Facebook Twitter logo
Nieuwsbrief

De Kinderboekenmarkt bestaat 40 jaar!

image

We vieren feest op zondag 16 oktober 2016!

Alsjeblieft, de allereerste nieuwsbrief over de Kinderboeken­markt 2016. We hebben er weer zin in! Het thema van de Kinder­boekenweek dit jaar is ‘Voor altijd jong’. We schenken daarom aandacht aan opa’s en oma’s en de boeken die zij vroeger het aller-allermooiste vonden. Ook kun je weer op bezoek bij de Taal­paviljoenen waar je boeken in verschillende talen vindt en auteurs te gast zijn uit onder meer Engeland, Spanje, Ghana en Turkije. Net als vorig jaar kun je ons vinden in Zuid57 aan de Zuidlaren­straat 57 in Den Haag. Overal in dit mooie gebouw ga je boeken, auteurs en illustratoren tegenkomen. We snappen dat je meer wilt weten, we noemen in deze nieuwsbrief alvast een paar uitgevers.

image

Basisschool lezers

Kinderen die al zelf kunnen lezen gaan weer veel moois tegenkomen op de Kinderboekenmarkt. In de categorie fictie en non fictie vind je spannende, grappige en fantasievolle jeugdboeken voor zowel beginnende lezers als doorgewinterde boekenwurmen.

Tip: Gottmer heeft twee Vlag&Wimpel bekroningen. Suikerspin van Derk Visser en Van Oerknal tot robot - alles heeft een begin van Marc ter Horst & Eliane Gerrits.

image

Prentenboeken

De liefste prentenboeken zijn altijd te vinden op de Kinderboekenmarkt. Ook dit jaar weer is er een breed aanbod voor iedereen die houdt van mooie illustraties. Urenlang kijkplezier gegarandeerd! Er zijn veel illustratoren aanwezig en in workshops geven zij je tips over tekenen.

Tip: De Belgische uitgeverij de Rêverie heeft een primeur. Deze brengt het allernieuwste Nops-avontuur mee van auteur Evelyn Mertens en illustrator Rosemarie de Vos. Rosemarie zal aan de kleinsten over het verhaal komen vertellen. En zij neemt ook haar tekentafel mee!

image

12+

Je bent op een leeftijd dat je weet welke boeken je echt leuk vindt. Hou je van spannend of lees je graag een goed verhaal met een onderwerp uit de geschiedenis? Of liever grappig en 'uit het leven gegrepen’? Zoiets wat je zelf mee zou kunnen maken of mee wilt maken? Dan is dit misschien iets voor jou.

Tip: Bij CircusPatz bedenken, schrijven, ontwerpen en illustreren ze hun eigen boeken. Veel vakantieplezier!

image

Young Adults

Voor de wat oudere lezers hebben we goed nieuws! We schenken speciale aandacht aan het verbreden van het aanbod van Young Adult boeken. Steeds meer uitgevers hebben YA-boeken. Dus ook voor deze lezers is de Kinderboekenmarkt interessant.

Tip: Kijk voor nieuwtjes bij Lemniscaat YA-literair .

Het is wel duidelijk, we zitten weer boordevol tips en ideeën!!!