Facebook Twitter logo
Nieuwsbrief

De Kinderboekenmarkt bestaat 40 jaar!

image

Schrijverspodium

Het Schrijverspodium is dit jaar in de Filmzaal van Theater Dakota. Je kunt een plekje zoeken in de mooie paarse stoelen en Jet Sol, groot boekenliefhebster en bekend van haar programma ‘Van de Kaart’ bij Omroep West, presenteert het programma. Zij interviewt de schrijvers in het ochtend- en het middagprogramma, geholpen door onze kindergastvrouw Nanice Michiels. Nanice is een echte boekenwurm en heeft haar lijstje met vragen al klaar liggen!

image

Feestelijk

De Kinderboekenmarkt viert z’n 40ste verjaardag met o.a. met Thea Dubelaar, Pieter Feller, Jowi Schmitz, Marcel van Driel, Inez van Loon en Geronimo Stilton. Zij signeren en Lydia Rood geeft een workshop. Ook startende auteurs en illustratoren dienen zich aan!

In de pauze van het podium vind je in de voorleesstoelen auteurs die voorlezen voor 4+ tot 10+! De schrijvers zoals van Boekie-Boekie en Annemarie van der Heijden, Isabelle de Ridder, Ruth Wielockx en méér schrijvers geven ook workshops. En als je wilt weten hoe je vrolijk feestviert, ga dan langs bij de Smitties!

image

Speuren van A tot Z

Van beneden tot boven zijn de ruimten gevuld met boeiende stands. Een speur­tocht zorgt voor een goede doorloop, zo kun je overal rustig snuffelen en mis je niets. De speurtocht krijg je bij een van de twee ingangen en natuurlijk zijn er boeken­prijzen te winnen! Je kunt vragen verwachten over boeken, stands, de talenpaviljoenen, het gebouw enzovoorts. Van A tot Z. Leuk dus! Hier alvast een van de vragen:

Hoeveel voorleesstoelen ben je tegen gekomen?

image

De Koekjestrommel

Neem je opa of oma mee en vraag of zij jou uit hun favoriete jeugdboek willen voorlezen in een van de gezellige voorlees­stoelen. Dat kan bijvoorbeeld bij het Herinnerings­museum en maak vervolgens samen een schilderijtje bij De Kunstschool en bedenk daarvoor een poëtische titel. Dan kun je naar Claertje Frieken (boek: Taal als een jas) om haar oude woorden te brengen. Orkest Morgenstond komt een verhaal vertellen over een opa, in tekst en muziek en vervolgens zingt iedereen mee met het lied ‘M’n opa’ van Annie M.G. Schmidt. De vioolkindertjes van Jasmin Raïs en Gypsy Academie besluiten het muzikale intermezzo.

image

Tips

Naast de Openbare Bibliotheek vind je Passend Lezen zij maken binnenkort het luisterboek over de heks Juffrouw HEndriKS (Museum De Heksenwaag). Een proefje van de voorstelling kun je op het podium zien. Noor Kamerbeek zorgde voor een luisterboek en muziek bij Matilda en de Kleine Vis en zij lokt je met haar fluitspel om het boek te komen bekijken.

Het is wel duidelijk, we zitten weer boordevol tips en ideeën!!!